Terapie psihologică de grup
Grupul de terapie asigură suport, spațiu de descărcare emoțională, transmitere de informație, feedback, autocunoaștere mediată prin alte persoane și evoluție, fiind ghidat de psiholog. Un aspect esențial ce diferențiază terapia individuală de cea de grup este învățarea/dezvoltarea unor strategii de interacțiune sociale.
Accentul este pus pe interacțiune între membrii grupului, pe auto dezvăluire, învățare din experiențe similare (evident niciodată identice). Nu suntem singuri în suferințele noastre. A realiza că mai sunt oameni care au trăit experiențe similare, diminuează senzația că nu suntem unici în durerea noastră, iar aceasta crește speranța în găsirea unor soluții. În grup oamenii se simt egali, uniți printr-o suferința mai mică sau mai mare, ceea ce permite scoaterea măștilor, libertatea de a fi tu însuți șii atingerea autenticității.
Grup de suport cu, despre și pentru părinți
Calitatea de părinte nu este ceva moștenit sau înnăscut şi nici nu implică de la sine apariția ca prin minune a cunoștințelor şi abilitaților necesare zi de zi pentru a oferi copiilor o educație de calitate în mediul familial.
Fiecare învață să fie părinte de la cei din jurul sau, din ceea ce citește sau aude. Nu întotdeauna însă aceste informații sunt cele mai potrivite şi suficiente pentru a face din noi părintele de care copilul are nevoie pentru a se dezvolta şi pentru a crește sănătos fizic şi mental.
Specialist în psihologia educațională va oferi părinților informații relevante referitoare la nevoile copiilor la diferite vârste şi a-i ajuta să-şi dezvolte şi să-şi îmbunătățească abilitățile parentale.
Grup de suport pentru cei singuri
Grupul de suport este dedicat tuturor persoanelor singure, ca urmare a unor experiențe de viață care le-au marcat și creat suferință și durere.
Persoanele ce au suferit decepții si dezamăgiri relaționale, care se confruntă cu o pierdere recentă a unei relații și cele ce sunt în capcana unei relații interzise.
Te vei întâlni cu oameni ca și tine, care se confruntă cu dificultăți asemănătoare. Doi specialiști psihologi, cu pregătire în domeniul consilierii relaționale îți vor facilita drumul către schimbarea dorită.
Merindo – (Re) Împrietenește-te cu mâncarea și cu tine însuți
O persoană din trei are obișnuința să consume mai multe alimente nesănătoase atunci când resimte un disconfort emoțional. De regulă ne tentează mâncărurile grase, sărate sau dulci. Excesul de zahăr ne predispune inflamațiilor și creează risc de boli cardio-vasculare, diabet și depresie. Dar care este motivul pentru care la miez de noapte sau întinși pe canapea în fața televizorului mâncarea nesănătoasă ne face să ne simțim așa de bine?
În cadrul grupului terapeutic participanții vor înțelege în ce mod au nevoie să simtă că dețin controlul asupra anumitor aspecte ale vieții lor și acest control se manifestă de fapt prin relația lor cu mâncarea. Și vor învăța strategii eficiente pentru a evita să mănânce exagerat din cauza stresului.