Campaniile electorale reprezintă o sursă adițională de stres. Iată câteva sugestii cum putem face față atunci cînd ne simțim copleșiți:

  • Atunci când simți că ești în continuu bombardat cu informație electorală și asta te epuizează limitează accesul la media. Citește pentru a fi informat. În rest ai grijă de tine și petrece timp calitativ alături de cei dragi.
  • Evită discuțiile despre politică dacă crezi că este un mare potențial pentru a crea un conflict de amploare. Convingerile sunt cel mai dificil de schimbat, așa cum convingerea ta este una puternică și puțin probabil cineva o să te convingă de contrariul, exact așa este și interlocutorul tău.
  • Stresul și neliniștea despre ce ar putea să se întâmple nu este productiv. Canalizează preocupările pentru a face o diferență pozitivă în direcția lucrurilor care contează pentru tine. Implică-te și dacă ești dispus fă voluntariat.
  • Indiferent de ce se va întâmpla pe 1 Noiembrie 2020, viața continuă. Încearcă să menții o perspectivă echilibrată.
  • Mergi la vot! Dacă tindem să devenim o țară democrată atunci votul nostru contează. Oferind votul tău vei simți că ai contribuit la viața politică, până la urmă te privește în mod direct, după cum spunea Bismark “Daca nu te ocupi de politica, politica se va ocupa de tine”.

Cutia de Prim Ajutor Emoțional

campaniechisinaucumelectoralafacifatapsihologsastres

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *